Ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa inhoavani talvea. Tähän asti talvi on ollut vuodenaika, jota odotetaan syksyllä niin kuin kesää odotellaan keväällä. Muutamia talvia sitten harjoitin vielä talviliikuntalajeja kuten luistelua ja pulkkailua. En enää.

Nyt talvi on välttämätön paha, jonka voisi pyyhkäistä vaikkapa ilmastonmuutoksella pois kiusaamasta. Ei harmittanut tippakaan musta joulu. Paukkupakkaset sen sijaan ovat tuottaneet harmia. Jo se, että elän käsirasvakierteessä: kädet kuivuvat pakkasella -> lisään käsirasvaa -> töissä pöly tarttuu rasvaisiin käsiin -> kädet kuivuvat entisestään -> pesen kädet ja lisään käsirasvaa -> lisää pölyä -> -> -> lopputuloksena on punaiset, halkeilevat ja todella kipeät kädet.

Omakotiasujalle talvi tuottaa myös päänvaivaa. Lumitöitä ei ole tarvinnut tänä talvena juurikaan tehdä, mutta lämmityskulut ovat päätähuimaavia. Ja kun autokin sanoi yhteistyösopimuksensa irti (laturi sökö), olen jo valmis luopumaan tästä Suomen talvesta. (Seuraavaksi alan inhota myös kesää, koska olen luopunut kesäliikuntalajeista kuten uimisesta ja rullaluistelusta.)